Waarom nabestaandenbegeleiding?

Toen mijn beste vriendin overleed, had ik het geluk dat ik mocht helpen om, met haar echtgenoot en kinderen, de uitvaart te regelen. Ik verleende hand- en spandiensten en mocht meedenken over hoe we het mooiste afscheid konden organiseren voor de persoon waar we allemaal zo ontzettend veel van hielden en die we moesten loslaten. We hadden een geweldige uitvaartverzorgster en het was inderdaad het mooiste afscheid dat je kon bedenken.

Maar toen, nadat de bloemen waren uitgebloeid, de kaarsen waren opgebrand en het ‘normale’ leven weer begon, zag ik de radeloosheid om me heen van ‘hoe nu verder?’. Waar zijn de wachtwoorden, welke verzekeringen hadden we, waarom is de bankrekening geblokkeerd, hoe regel ik dat? Wanneer moet ik naar de notaris, wat moet ik de Belastingdienst betalen en wanneer mag ik weer verder met mijn verdriet?

Ik dacht ‘dit moet toch anders kunnen’. Daarom bied ik je aan om na het afscheid samen een overzicht te maken en praktische, administratieve zaken te regelen. Een overzicht geeft rust. En ruimte voor rouw.

Kintsugi is een Japanse kunstvorm waarbij de scherven van porseleinen en aardewerken voorwerpen worden gelijmd, zodanig dat men de breuk blijft zien. Deze wordt zelfs geaccentueerd met goud. De breuk maakt het voorwerp bijzonder. Daarmee laat je de liefde zien. Wat je meemaakt in je leven vormt je en maakt je de persoon die je bent.

Een overzicht geeft rust.
En ruimte voor rouw.

Bij verlies van een dierbare breekt je hart. De scherven zijn bijna niet te lijmen. Ik wil je graag helpen om de scherven weer in elkaar te passen, op zó’n manier dat de gouden breuklijnen zichtbaar blijven. Een ervaring van verlies gaat nooit meer weg en je hoeft het ook niet te verstoppen. Jouw verdriet mag gezien worden.

Wat kan ik voor je betekenen?

Als eerste luister ik naar jullie verhaal van de afgelopen tijd. Samen kijken we wat nu belangrijk is en wat nog even kan wachten. Pas als de papierwinkel achter de rug is, heb je tijd om te rouwen. Je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je graag.

Kintsugi-AfterCare
Nicolette Schimmel
06-30551556
www.kintsugi-aftercare.nl

Dit artikel verscheen eerder in het liefde voor het leven magazine. 

Deel dit artikel: