Troost vinden in een goede uitvaart

Een persoonlijk afscheid bieden, in de kleur die past bij de overledene en met ruimte voor je wensen, dat is waar wij als Crematorium Alkmaar voor staan. Wij zien het als een voorrecht om rondom het intieme moment van overlijden zo dichtbij te mogen komen.

Daarom gaan wij zorgvuldig om met het in ons gestelde vertrouwen en doen we er alles aan ervoor te zorgen dat het een passend afscheid wordt waar nabestaanden met een warm gevoel op terug kunnen kijken.

Alles onder één dak
We hebben oog voor elk detail en omdat wij alle faciliteiten onder één dak hebben, kunnen we aan alle wensen voldoen. Ons gebouw, met weids uitzicht over de polder, heeft een huiselijke sfeer en beschikt over de benodigde moderne technologie. Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel, evenals aandacht, verbinding en ruimte voor persoonlijke wensen. Het afscheid is vaak een reflectie van het leven van uw dierbare en ziet er dus voor iedereen anders uit. Deze vertaling maken wij met liefde.

Afscheid wanneer het jou past
Wanneer een dierbare is overleden en je de ruimte of wens niet hebt voor een thuisopbaring, dan biedt een 24 uurskamer uitkomst. Deze kamer is tot aan de dag van de uitvaart voor jou. Je krijgt van ons een sleutel zodat je zo vaak als je maar wilt, dus ook ’s avonds of ’s nachts, afscheid kunt nemen van de dierbare. En heb je behoefte deze kamer aan te kleden met bijvoorbeeld fotolijstjes, bloemen of andere attributen die belangrijk waren in het leven van de overledene? Dat kan. Natuurlijk. Voel je vrij.

Wij staan voor een persoonlijk afscheid

Een locatie kiezen
Is er behoefte aan een informeel afscheid alleen met familie of in kleine kring? Dat kan in Grand Café Allecmere. De gehele plechtigheid vindt dan hier plaats. Grand Café Allecmere, vernoemd naar de oorspronkelijke naam van Alkmaar, is overigens ook te gebruiken als koffiekamer en condoleance ruimte.

Culinaire troost
Hoe beter de uitvaart aansluit bij de persoonlijkheid en het leven van de overledene, hoe meer troost nabestaanden eruit putten. Dat geldt ook voor hetgeen er geserveerd wordt aan hapjes en drankjes. Wij bieden met liefde die culinaire troost. Natuurlijk, koffie en cake kan én mag, maar onze catering biedt meer dan dat. Van macarons tot appeltaart en petitfourtjes. En van broodjes tot garnituren en luxe hapjes.

Genoeg ruimte
Crematorium Alkmaar heeft twee ceremonieruimtes. De Viaan is geschikt voor een intiem afscheid en telt 50 zitplaatsen. De Groot is geschikt, de naam zegt het al, voor veel belangstellenden en heeft ruim 200 zitplaatsen.

Crematorium Alkmaar
Meerweg 11, 1816 MG Alkmaar
072-2013055
info@crematoriumalkmaar.com
crematoriumalkmaar.com

Dit artikel verscheen eerder in het magazine 'Jouw gevoel'

Deel dit artikel: