Liefdesverdriet

Rouw is in zekere zin een vorm van liefdesverdriet. Die hoef je niet weg te nemen of te onderdrukken, maar juist er laten ‘zijn’, en een weg naar buiten laten vinden. Als iemand vastloopt, kun je het proces goed ondersteunen met homeopathische middelen. Ieder mens reageert op zijn of haar eigen unieke manier en Flore kijkt welk homeopathisch middel passend is.

Zo zie je bij iemand die Natrium muriatricum (homeopathisch middel van keukenzout) nodig heeft; met name ‘stil verdriet’ dat wordt weggestopt / ‘opgepot’. Het zit als het ware vast en kan niet gemakkelijk besproken worden. De tranen komen wel bij het horen van (zachte) pianomuziek en als de persoon begripvol wordt toegesproken.

Ieder mens reageert op
zijn of haar eigen
unieke manier

Ignatia (homeopathisch middel van de ignatiusboon) kan daarentegen helpen bij iemand die onbedaarlijk blijft huilen. Vaak is dat een idealistische, ambitieuze dame die diep teleurgesteld is. Ze is nerveus en de ademhaling is verstoord. Als zij daarbij ook last heeft van misselijkheid en duizeligheid, is het zeer waarschijnlijk dat ze baat kan hebben bij dit middel.

Flore de Hoop
Praktijk voor Klassieke Homeopathie Alkmaar
Berenkoog 35/1.05, 1822 BH Alkmaar
06-18987809
info@klassiekehomeopathiealkmaar.nl
www.klassiekehomeopathiealkmaar.nl

Dit artikel verscheen eerder in het liefde voor het leven magazine. 

Deel dit artikel: