Ervaar de warmte en rijkdom in jouw leven

De zomer staat voor mij voor warmte en volle bloei, overvloed en rijkdom. Als je de zomer in je leven mag omschrijven, wat zou het dan voor jou zijn? Waar geniet je van en waar ben je dankbaar voor? Wat heb je geleerd en wat zou je nog willen ervaren?

Een deel van je leven is nu voorbij – een deel komt nog. Hoe lang dat is, dat weet niemand precies. Neem eens de tijd. Vertraag. Tot je stil … staat …

Wat heb je gedaan tot nu toe in je leven. Kijk eens terug en zie wat de oogst is van je leven tot nu toe. Misschien schrijf je het op, of praat je erover. En wat zou je nog willen? Dat kan zijn in iets doen, ergens naartoe gaan, iets zeggen tegen een vriend.

Door dit met aandacht te doen, kun je inzicht krijgen in wat je al hebt bereikt, ervaren, geleerd. Welke liefde je hebt gegeven en ontvangen. Het ervaren van de oogst tijdens je leven, kan je inzichten geven. En die kun je delen met anderen. Er zelf van genieten.

Het kan je ook een gevoel geven van urgentie, omtrent de wensen die je nog hebt. Dingen te doen, relaties te verbeteren, dingen te leren.

'Kijk eens terug en zie wat de oogst is van je leven tot nu toe'

Het kan ook heel waardevol zijn, om anderen te vragen hoe die jou zien. En terug te geven hoe jij anderen ziet. Dit geeft waardevolle gesprekken, die nu twee richtingsverkeer zijn.

Hoe zou je herinnerd willen worden?
Is het aannemelijk dat mensen je zo her-inneren? Leef je je leven zoals jij dat wil? Waar jij gelukkig van wordt? Wat past bij jou? Als dit niet zo is, kijk eens of je daar iets aan kunt bijsturen. NU kan het, NU heb je nog een deel van je leven. Een leven waarin je kunt groeien, jezelf kunt bijsturen. Hulp kunt vragen aan anderen. Je mag het ZELF VORMGEVEN. En het LEVEN VIEREN met wie jij dat wil.

Dit artikel verscheen eerder in het liefde voor het leven magazine. 

Deel dit artikel: