Een nieuw leven voor leren accessoires

De lievelingstas van je moeder, de versleten portemonnee van je vader, het stoere motorjack van je broer… Een leren voorwerp kan een stroom aan herinneringen en gevoelens oproepen. Maar wat doe je ermee als de dierbare gebruiker is overleden? Blijft het in een kast liggen of gun je het een nieuwe vorm die betekenis toevoegt aan jouw leven of aan dat van andere nabestaanden? Ibrahim Zanklo van Phoenix Design geeft leren accessoires een nieuwe dimensie, op een creatieve en respectvolle manier.

Waaraan kun je denken?
• Een portemonnee gemaakt van een oude handtas.
• Een horlogebandje verwerkt in een armband. Of als klein element in een tas.
• Een tas uit een leren jas. Of misschien zelfs twee, voor elke dochter één.
• Een honkbalhandschoen verwerkt tot polsbandjes voor alle kleinkinderen.

Heeft het ontwerp aanvullend materiaal nodig, dan gebruikt Ibrahim leer-restanten van meubelstoffeerderijen. Zo ontstaat altijd een eenmalig product, met een nieuwe nabijheid van degene die er niet meer is. In welke vorm? Dat bepaal je zelf in een voorgesprek met Ibrahim.

Pangea Incubator: ondernemersdromen waarmaken
Ibrahim krijgt in zijn Nederlandse ondernemerschap support van Pangea Incubator. Deze sociale organisatie – met een toenemend aantal locaties in ons land – geeft begeleiding aan nieuwe Nederlanders die hier een bedrijf starten.

Vaak hebben deze mannen en vrouwen in hun land van herkomst al de nodige ondernemerservaring opgedaan. Pangea loodst hen door het woud van regels en steekt veel energie in het opbouwen van een cruciaal netwerk, totdat de ondernemers op eigen benen staan. Zij kunnen zo hun talent volledig benutten en verrijken hiermee onze samenleving en economie!

Ibrahim geeft leren accessoires een nieuwe dimensie, op een creatieve en respectvolle manier

Over Ibrahim, ambachtsman en leerkenner
In het leven van Ibrahim Zanklo was de schoenenfabriek van zijn familie een vanzelfsprekende aanwezigheid. Daar in Aleppo groeide hij op tussen de verschillende soorten leer en ontwikkelde hij zich tot gepassioneerd leerkenner en -bewerker. Uiteindelijk gaf hij zelf ruim 20 jaar leiding aan het goedlopende familiebedrijf.

Tot de oorlog in Syrië alles veranderde. Ibrahim ontvluchtte zijn verwoeste stad en belandde uiteindelijk in Alkmaar. Hier moest hij vanaf de grond een zinvol bestaan opbouwen. Wat hij op zijn vlucht wist te bewaren, waren zijn ondernemersspirit en zijn vakmanschap. Het is hem gelukt om dit om te zetten in een vernieuwend concept: unieke, handgemaakte producten van gerecycled leer.

De naam Phoenix Design verwijst naar de feniks, de mythologische figuur die uit zijn eigen as herrijst. Voor Ibrahim heeft dit volgende leven drie lagen: zijn doorstart als ondernemer, hergebruik van doorleefde voorwerpen en een nieuwe verbinding met mensen die gemist worden.

Review
'De portemonnee van mijn vader werd een armband vol herinneringen.' – Marcel

Pangea incubator
Alkmaar, Zwolle
www.pangea-incubator.nl
06-11118638

Deze publicatie wordt gesponsord door Pangea incubator, libelle levensafronding & uitvaartbegeleiding, anita van prooijen en ForYou Media.

Dit artikel verscheen eerder in het magazine 'Jouw gevoel'

Deel dit artikel: