Een ‘monument’ voor je overleden dierbare

Jouw herinneringen aan een dierbare gefotografeerd en verwerkt tot één beeld dat zegt: 'Dit is wat ons blijvend verbindt!’

Hoe mooi is het om jouw belangrijkste herinneringen aan een overledene te verwerken in één foto? Het unieke beeld dat jij hebt van jouw dierbare? Dat kan!

We gaan samen op zoek naar die elementen die er voor jou, in jouw relatie tot de overledene, werkelijk toe doen. Wat heeft jouw dierbare voor jou betekend? Wat heeft hij of zij aan jouw leven toegevoegd? Die belangrijke elementen fotografeer ik. Dat kunnen voorwerpen zijn, locaties, gebouwen, oude foto’s. Met die elementen bouwen we, met gebruik van beeldbewerking, aan een beeld dat voor jou klopt. En de compositie is af als jij voelt: 'Ja, dit beeld representeert de overledene voor mij volledig. Hier krijg ik een warm gevoel bij.’

Wanneer we bouwen aan een beeld, komt bij jou een helend proces op gang

Mijn ervaring tot nu toe: wanneer we bouwen aan een beeld, komt bij jou een helend proces op gang. Het is fijn om op deze manier na te denken over wat iemand je bij leven heeft meegegeven. De rauwe randjes worden zacht. Je richt hiermee een ‘monument’ op voor je overleden dierbare.

Op dezelfde manier kunnen we ook van een erfstuk een ‘portret’ maken. Wat is het verhaal achter het erfstuk? Waarom wilde je juist dit object niet kwijt? Zo geportretteerd kan het aan de wand een plekje krijgen, in plaats van in een doos op zolder.

Geïnteresseerd? Neem een kijkje op mijn website. En bel of mail me voor meer informatie of een afspraak.

In beeld verwerkt
Astrid Blaak, fotograaf en fotografisch beeldbewerker
06-25472756
info@inbeeldverwerkt.nl
www.inbeeldverwerkt.nl

Dit artikel verscheen eerder in het magazine 'Jouw gevoel'

Deel dit artikel: