De mooiste bloemen

Art & Flowers is er onder andere voor uitvaartbloemwerk. We stelden eigenaresse Ciska Strating een paar vragen over haar werk.

Wat voor bloemwerk maak je en hoe lang doe je dit al?

‘Ik maak eigenlijk alles wat met bloemen en planten te maken heeft. Van een bijzondere bloemenjurk voor een catwalk en rouwbloemwerk tot een mini-corsage voor een bruiloft. Ik houd ervan om klassiek te mengen met eigentijds. Vanaf mijn 12e liep ik stage in een bloemenwinkel en heb nooit meer wat anders gedaan.’

Waarvoor kunnen mensen bij jou terecht?

‘Mensen mogen mij alles vragen. Niets is gek. Vooral over afscheidsbloemwerk zijn ze soms afwachtend of twijfelen ze of ‘iets wel zo hoort’ of ‘normaal is.’ Als hun gevoel het zo aangeeft, ga ik daarin mee om advies te geven, zodat ze met een gerust gevoel kunnen bestellen wat bij ze past. Dat raakt mij en dan kan ik nog meer gevoel in een bloemstuk leggen. Nabestaanden zijn bij ons in de binderij altijd welkom; ook ‘s avonds en in het weekend. Op verzoek komen we ook aan huis.’

Goede materialen zijn het halve
werk en dat is echt zo!

Waar word jij gelukkig van?

‘Het maakt mij gelukkig dat ik al 35 jaar met de mooiste bloemen van het seizoen kan werken. Goede materialen zijn het halve werk en dat is echt zo! Fijne reacties op de geleverde bloemen maken mij ook gelukkig.’

Wat wil je in de toekomst?

‘Nog meer bloemwerk maken! Ons team is gegroeid met bloemist Manon en stylist Melanie, die beiden liefde en passie hebben voor uitvaartbloemwerk.’

Art & Flowers UitvaartBloemist
Koelmalaan 350 unit 0.3
1812 PS Alkmaar
06-51188585

www.ciskastrating.nl

Dit artikel verscheen eerder in het liefde voor het leven magazine. 

Deel dit artikel: