'Samen delen': tips voor het afscheid

Iemand die Nienke heeft begeleid, gaf 4 tips voor een mooi en waardig afscheid.

Tip 1: Nienke bellen
Schakel Nienke Blom in als er een dierbare is overleden of als je jouw eigen uitvaart vorm wilt geven. Door haar jarenlange ervaring, inlevingsvermogen en oog voor detail weet zij van dit afscheid iets waardigs en memorabels te maken. Ik was blij met haar hulp, tips en steun bij het overlijden van mijn man. Stap voor stap heeft zij mij in het afscheidsproces begeleid. Dat was voor mij een zorg minder.

Tip 2: rouwkaartinspiratie
Geen idee wat je op een rouwkaart moet zetten? Op Pinterest zijn diverse vormgevings- en tekstvoorbeelden te vinden, net als verrassend mooie gedichten voor op deze kaart.

Tip 3: bloemenband
Aan alle gasten bij de condoleance en de begrafenis van mijn man had ik gevraagd om een enkele onverpakte bloem mee te nemen om deze in te steken in de bloemenband rond zijn eenvoudige naturelkleurige kist. Iedereen kon zo ook een bloem uitzoeken, die ze zelf mooi vonden of bij mijn man vonden passen. Het gaf ondanks de droevige gelegenheid, een feestelijk gezicht.

Tip 4: lichte balseming
Direct na zijn overlijden heeft mijn man een lichte balseming ondergaan. Dat kon gewoon bij ons thuis. Op deze manier kon mijn man thuis opgebaard blijven, zonder het hinderlijke geluid van een koelplaat. Vond het fijn om in alle rust thuis nog even naar hem te kijken en afscheid te nemen. Hij bleef er tot de dag van de begrafenis goed uitzien.

Op Pinterest zijn diverse vormgevings- en tekstvoorbeelden te vinden

Meer tips
Wil je meer tips lezen? Je vindt ze hier.

 

Deel dit artikel: