over libelle

libelle

Een libel of libelle is een dier dat meerdere transformaties doormaakt; van larve via diverse vervellingen naar imago: een volwassen libelle. Ook wij mensen maken, soms meermalen in ons leven, een transformatie door. Een persoonlijke ontwikkeling, door omstandigheden die op ons pad komen.

Ook bij sterven maken we een transformatie door. We gaan over naar een andere vorm; een andere fase. Hoe je dat ook ziet en welke betekenis je er ook aan hecht: er verandert veel. Ons lichaam verandert; het is niet meer nodig. We zijn niet meer fysiek aanwezig in onze vertrouwde omgeving. De herinneringen blijven, in de harten van degene die we tijdens het leven hebben geraakt. Dit geldt voor degene die gaat sterven en voor de naasten eromheen. Acceptatie en het besef van het gaan sterven, terugkijken op wat er was, de balans opmaken, vergeven, loslaten. Wanneer dit proces begint, is voor iedereen anders. En alles is goed.

De vleugels van een libelle tonen, wanneer ze belicht worden door de zon, alle kleuren van de regenboog. Bij een uitvaart, een samenkomst voor de overleden persoon, kun je de kleuren van iemands leven laten zien - op een manier die past bij de overledene én bij diegenen die achterblijven.

Over Libelle - Libelle Foto-1-min

Over Nienke

Sinds 2010 woon ik weer in Alkmaar en ik ben hier echt op mijn plek. Jarenlang was ik werkzaam bij Randstad Onderwijs, en daar heb ik veel geleerd: omgaan met heel verschillende mensen, luisteren, gesprekken voeren en vragen wat mensen beweegt, organiseren van congressen en trainingen, keuzes maken, nieuwe dingen bedenken, uitvoeren. En het komt allemaal van pas in mijn volgende hoofdstuk: libelle. Extra kleuren heb ik verzameld tijdens mijn opleiding Kunstgeschiedenis, op reis, door ervaringen in liefde en vriendschap.

Samen met anderen
Rick en ik kleuren samen ons leven in. Met familie en vrienden, genietend van grote en kleine dingen. Mijn levensmotto is 'Never failure - always a lesson'. SAMEN dingen bespreken, bedenken, oplossen en verbeteren.

MWF_Nienke_Blom_portretfoto's_small-12

Rick & Nienke

Interesse in anderen, rust en energie, door het stellen van vragen ideeën naar de oppervlakte halen: dat zijn aspecten die ik meebreng. Meedenkend over een afscheid dat bij jullie past, op organisatorisch gebied, en ook als het gaat over rituelen en bewustzijn.

Mijn netwerk onder uitvaartbegeleiders maakt dat ik ook gemakkelijk hulp inroep indien nodig.

Scholing
In 2016 behaalde ik mijn diploma uitvaartbegeleider bij GaandeweG in Apeldoorn. Juist hier vond ik wat ik zocht én wil doorgeven: laat eenieder zijn eigen leven en uitvaart inkleuren, bespreek wensen en dromen op tijd. Eind 2017 heb ik de opleiding voor begeleider levensafronding bij De Leefmeesters afgerond. Wat kun je praktisch, emotioneel, lichamelijk en spiritueel gebied aanreiken aan mensen die gaan sterven en hun naasten?

Ik leer graag hoe anderen hun leven en uitvaart willen vormgeven. Om deze zoektocht verder te brengen, wil ik helpen en begeleiden; of dat nu in de laatste levensfase is, tijdens de uitvaartweek, tijdens een kennismakingsgesprek, via een activiteit of lezing op een informatieavond of spontaan op straat.

Dienstverlening
Belangrijk voor mij en in de dienstverlening van libelle levensafronding & uitvaartbegeleiding zijn:

professionele en persoonlijke begeleiding
transparant in kosten
oog voor detail

MWF_Nienke_Blom_portretfoto's_small-1

Nienke