overlijden melden

Ruimte en tijd

Tot en met 16 december begeleid ik geen uitvaarten. Mijn moeder is in deze periode vorig jaar overleden. Ik geef mezelf ruimte en tijd. Het kan langer duren dan je gewend bent, voordat ik een mail beantwoord.

Is er iemand overleden? Mijn lieve collega’s zijn beschikbaar voor jullie. Je kunt zelf kiezen wie je wil, uiteraard ook buiten deze suggesties.

Mara Punt-De Vries / 06 42 08 60 22 /www.uitvaartbegeleidingmara.nl
Natasja van der Woude / 06 54 39 58 65 / www.natasjavanderwoude.nl
Brenda Tijmes / 06 44 00 88 67 / www.brendatijmesuitvaart.nl

Mocht je voorbereidende gesprek(ken) met mij hebben gehad, dan krijgt de vervangende uitvaartbegeleider van mij het dossier opgestuurd, zodat jullie verhaal, wensen en de prijzen die vooraf besproken zijn, geheel bekend zijn.

De lezing op 14 december in de bibliotheek in Alkmaar gaat wel door! Meer informatie zie je op www.libellealkmaar.nl/agenda/

warme groet,
Nienke Blom

overlijden melden

Is er iemand overleden?

Is er iemand overleden en zoeken jullie een persoon die jullie de komende dagen kan begeleiden? Ik kom langs om kennis te maken en jullie maken de keuze of wij gaan samenwerken.

Afhankelijk van het tijdstip van de dag maken we kennis met elkaar en maken we een plan. Of we maken alleen kennis en het plan komt de volgende dag. Ik maak tijd en jullie bepalen.

Overleden in het ziekenhuis?

Bel me dan METEEN, voor overleg. Als je iemand binnen 3 uur na overlijden uit het ziekenhuis ophaalt, worden er géén mortuariumkosten in rekening gebracht. Laten we samen overleggen welke mogelijkheden er zijn, wat de kosten hiervan zijn en welke keuzes jullie willen maken.

Bel me, ongeacht het tijdstip, op nummer 06 - 460 23 471. Wanneer een persoon overlijdt, is het als eerste zaak dat er een arts komt en de dood vaststelt. De arts maakt een brief, die nodig is om aangifte te doen van overlijden bij de gemeente waar de persoon is overleden (niet altijd de gemeente waar iemand woont).

Wanneer een persoon overlijdt, mag je meteen een uitvaartbegeleider naar keuze bellen. Je mag daar ook mee wachten. Omdat jullie eerst nog even samen met de overledene willen zijn. Of omdat er eerst andere mensen gebeld moeten worden. Jullie bellen wanneer je eraan toe bent.

Ik kom naar jullie toe, op elk moment van de dag of nacht. We bespreken wat er is gebeurd, en wat we samen gaan doen. Jullie bepalen wat je zelf wilt doen, en wat je uit handen wilt geven.

De dagen tot en met de uitvaart hebben we intensief contact. En soms ook even niet. Wel bespreken we altijd de openstaande punten en te nemen stappen. Zodat we bij elkaar aangesloten zijn.

Deel dit artikel:

Kennismaken