Het Gouden Rouwboek

‘Het Gouden Rouwboek’: een prachtig, 220 pagina’s tellend, troostend tafelboek vol met de mooiste rouwkunst, inspiratie, gedichten en ervaringsverhalen.

Vriendinnen Petra (48) en Maartje (40) gaven samen begin 2021 ‘Het Gouden Rouwboek’ uit. Maartje verloor haar zoontje Benja in 2018 en was daardoor veel bezig met verlies en rouw en alles daaromheen. Petra werkte in die tijd als freelance bladmanager, en zo ontstond het idee om samen dit boek te maken.

Petra: ‘Rouwen en de dood zijn eigenlijk de enige zekerheden die je in het leven hebt; de dingen in het leven waarvan je zeker weet dat ze gaan gebeuren en dat je ermee te maken krijgt. Iedereen. Waarom is het zo moeilijk om erover te praten? Waarom weten we niet wat we tegen mensen moeten zeggen die iemand verloren zijn? Waarom is het zo vaak nog een taboe?’

'Het boek staat vol met informatie, inspiratie en ervaringsverhalen van mensen die iemand moeten missen'

Maartje: ‘Gelukkig staan er steeds meer rouw-experts op. Gelukkig worden er steeds meer documentaires, boeken en podcasts gemaakt. Gelukkig zijn er steeds meer soorten therapieën en cursussen. Gelukkig komt er een steeds groter aanbod aan prachtige rouwkunst. Natuurlijk is er, gelukkig, heel veel op internet te vinden. Maar als je niet weet dat het bestaat, kun je het ook niet zoeken.’

‘Het Gouden Rouwboek’ staat vol met informatie, inspiratie en ervaringsverhalen van mensen die iemand moeten missen. Maar ook de mooiste en nieuwste herdenk- en rouwkunst komt aan bod. Het is dan ook een prachtig ‘rouwcadeau’: een boek dat je iemand uit troost kunt schenken.

Het Gouden Rouwboek 
www.hetgoudenrouwboek.nl
€19,95 (exclusief verzendkosten)

Dit artikel verscheen eerder in het liefde voor het leven magazine. 

Deel dit artikel: