Een libelle & een haiku … samen op een kaart

Met een kaartje kun je iemand sterkte wensen, liefde sturen, even stilstaan bij een ander. Je kunt iemand laten weten dat er aan hem/haar/hen gedacht wordt tijdens een ziekte, op een geboortedag van een overledene, op een sterfdag, zomaar.

De libelle op de kaart is een detail van een schilderij van Anderson Farah uit 2015, dat in 2017 het logo van libelle levensafronding & uitvaartbegeleiding werd.

Nienke schreef de haiku’s: elke haiku is ondertekend met de ‘n’ van ‘nienke’ en een uniek volgnummer. In de afgelopen 20 jaar heeft zij er bijna 300 geschreven.

Een haiku bestaat uit 17 lettergrepen die zijn verdeeld over 3 versregels van 5, 7 en 5 lettergrepen. Het doel van een haiku is niet een gedicht te maken, maar tot rust te komen in het ogenblik. Een ‘goede’ haiku omvat grote levensvragen maar let ook op de detail van de kleine dingen in het leven.

De kaarten (5 liggend, 3 staand) zijn van paperwise papier (papier van landbouwafval, paperwise.eu) gemaakt, zorgvuldig geprint en gesneden door Printfactory. De kaarten zijn bedacht door Nienke en vormgegeven door Leoni (ForYou Media). Ze zijn om op te sturen, te ontvangen, te bewaren of door te geven.

Bestel de kaarten hier.

Juist door die liefde
te kennen wordt afscheid zwaar
herinnering zoet
haiku n245
*
Laat je spoor na in
mijn hart om te koesteren
ik vergeet je niet
haiku n247
*
Elk moment voel ik
Je bent er wel, in mijn hart,
gedachten & tranen
haiku n249
*
Als leven liefde
wordt, en tijd beperkt, dan geldt
juist ‘nu’ en ‘samen’
haiku n256
*
Ouders leven voort –
kinderen nemen ze mee
naar een nieuw leven …
haiku n53
*
Geniet van vandaag;
nu is de essentie van
wat je denkt en doet
haiku n177
*
Niets doen is zeker
niet nutteloos; wees een stil
en geef toe aan zijn
haiku n98
*
Heeft elke letter
een kleur – muziek een geur;
kun je een smaak zien?
haiku n103
*

Deel dit artikel: