Dood is niet weg

Ik ben Maartje Lute (41), moeder van Boaz (8) en Benja. Benja overleed in 2018 toen hij twee maanden oud was. ‘Als je kind overlijdt, dan ben je klaar. Dan hoeft het allemaal niet meer.’ Dat waren altijd mijn woorden. Maar het was niet klaar; mijn leven was niet voorbij. Tegen alle verwachtingen in ben ik juist meer gaan leven dan ooit te voren.

Ik heb mezelf lang afgevraagd hoe het kwam dat ik niet diep ongelukkig was na het overlijden van mijn kind. Waarom lag ik niet gebroken in bed? Waarom lag ik niet huilend onder een dekentje op de bank? Waarom voelde ik me eigenlijk best oké met de hele situatie? Waarom kon ik uiteindelijkzelfs zeggen dat ik gelukkiger was na het overlijden van mijn kind?

Een lange en intense zoektocht volgde. Waar ik op uitkwam, is dat de dood niet bestaat. Je bent niet weg als je dood bent. Jouw geliefden, die zijn overleden, zijn er gewoon nog. Weliswaar in een andere vorm, maar ze zijn gewoon nog bij ons. Je kunt nog contact met ze maken, tekenen ontvangen en misschien wel het allerbelangrijkste jullie relatie ‘in stand houden’.’

Voor mensen die niet in de dood (willen) geloven.

Sessies

In de Open to Change sessies (mini-classes via Zoom (1,5 uur), workshops van een hele dag en privé-sessies) geef ik je graag een ander perspectief op de dood. Ik leg je uit wat het verschil is tussen jouw ziel en je ego, hoe je open kunt staan voor contact met boven en welke (allesbepalende) rol jouw ego speelt hierin. Ook doen we oefeningen waardoor je zelf contact kunt leggen met ‘boven’. Kijk voor meer informatie en de agenda op mijn website.

Maartje Lute
Open to Change
maartje@maartjelute.com

www.maartjelute.com

Dit artikel verscheen eerder in het liefde voor het leven magazine. 

Deel dit artikel:

ILuptam, officius apiet acepudae consequam, num corum voluptatur maio corernatur? Doluptatet doluptae. Ullam, nemporp oresequi. ILuptam, officius apiet acepudae consequam, num corum voluptatur maio corernatur? Doluptatet doluptae. Ullam, nemporp oresequi.

kennismaking

Bel me wanneer je eraan toe bent
Het maakt niet uit op welk tijdstip van de dag of nacht ~ 06-46023471

Onderdelen die kunnen horen bij het afronden van een leven:

* een gesprek over het leven dat je geleefd hebt, uitvoeren levensbalans opmaken en oogsten
* voorbereiden afronden van relaties door zaken te bespreken (samen of met meerdere anderen), echt contact te maken
* voorbereiden herinneringen te delen en tastbaar maken (ritueel) voor degene van wie je nu afscheid neemt
* samen laatste herinneringen maken
* foto's maken van jullie samen
* angsten uitspreken en wegnemen voor jezelf en je naasten
* een gesprek over alle vragen die je hebt, en mijn hulp bij het oplossen, regelen en/of doorverwijzen
* metamorfosemassage - voor ontspanning, loslaten, energie verdelen
* je eigen uitvaart (deels) voorbereiden
* ..... wat zou je zelf willen
Afhankelijk van jouw vragen en wensen maken we een plan en naar behoefte verwijs ik je door in mijn netwerk (over zorgplan, medische grenzen, erfenis, etc). Een eerste gesprek is uiteraard kosteloos. Het tarief voor een begeleidingstraject vóór overlijden is € 500. Wat we met elkaar gaan doen/bespreken, kunnen we gaandeweg met elkaar afstemmen. In combinatie met begeleiding tijdens de uitvaartweek betaal je € 2350 voor mijn gehele inzet.

Deel dit artikel: