De film van je leven

Wat wil je nalaten, nu je weet dat je ongeneeslijk ziek bent? Wat wil je doorgeven aan jouw nabestaanden? Je kunt een videoportret maken met verhalen, levenslessen… én met jouw stem en bewegende beelden.

Brian de Hond maakte voor het eerst kennis met de grote waarde en het concept van een levensportret na de dood van zijn broer Marc de Hond. Marc liet vóór zijn overlijden meerdere interviews opnemen, zodat zijn twee jonge kinderen hem later, in zijn eigen woorden, kunnen leren kennen.

Vinden van rust en zingeving
Stichting Levensportret, waarvan Brian mede-oprichter en bestuurder is, biedt deze mogelijkheid, compleet kosteloos, aan alle ongeneeslijk zieke mensen die in Nederland woonachtig zijn. Het maken van een levensportret kan helpen bij het vinden van rust en zingeving. Voor de nabestaanden kan het troost bieden. De film is steeds opnieuw te bekijken en elke keer kunnen andere aspecten van het verhaal de aandacht vragen.

Een compleet portret
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op www.stichtinglevensportret.nl. Binnen 24 uur wordt er telefonisch contact opgenomen om mogelijke vragen te beantwoorden en, indien wenselijk, direct een afspraak in te plannen. Een ervaren gesprekspartner begeleidt tijdens het vertellen van het levensverhaal. Daarbij kunnen naasten ook deelnemen aan het gesprek om zo een zo compleet mogelijk portret te maken.

Het maken van een levensportret kan helpen bij het vinden van rust en zingeving

Er komen betere tijden aan…
Eén van de mensen die een Levensportret hebben laten maken is Marlies. Haar portret werd opgenomen in maart 2023. In deze maand trouwde ze met haar grote liefde Wim. Ze overleed op 11 april. Tijdens haar uitvaart vroeg Wim aandacht en donaties voor de stichting, omdat ze het levensportret ook aan anderen gunnen. Marlies kan door haar levensportret steeds weer verhalen blijven vertellen, boodschappen meegeven aan haar kinderen en familie en vrienden, samen lachen en huilen.

Haar boodschap:
'Positief blijven, dat betekent niet dat je altijd gelukkig bent. Het betekent, dat als je niet zo lekker in je vel zit, dat je weet dat het ook weer voorbij zal gaan. En dat er betere tijden aankomen.'

Stichting Levensportret is een stichting met ANBI-status en is volledig afhankelijk van donaties.

Deze publicatie wordt mogelijk gemaakt door libelle levensafronding & uitvaartbegeleiding.

www.stichtinglevensportret.nl
Facebook.com/stichting levensportret
Instagram.com/stichtinglevensportret

Dit artikel verscheen eerder in het magazine 'Jouw gevoel'

Deel dit artikel: