Alles van textiel – voor het mooiste afscheid

Bij alle keuzes die je kunt maken voor een afscheid, een uitvaart, kun je diverse zintuigen inzetten. Als het gaat over textiel, denk je al snel aan voelen en kijken.

Voelen hoe de stof is: zacht? Stevig? Voor welk doel wil je het gebruiken? Een doek voor een stilgeboren baby of een doodshemd direct op de huid? Daar zul je een zachte stof voor kiezen. Een wade voor een stoer persoon? En wat dikker, zodat je niet alle contouren van het lichaam ziet? Dan zijn er dikkere, stevige stoffen.

Zien en ruiken
En wat dacht je van het element zien? Zie je de kleuren van de stof voor je? Met mooie patronen? Ingeweven motieven of juist een effen stof in één kleur? Kies je uit de collectie, of laat je iets unieks maken? Een wade met een plank erin verwerkt, maakt dat je aan de buitenkant alleen stof ziet, en er geen hout of ander materiaal zichtbaar is. Ruiken kan ook een rol spelen. Bij iemand die ziek is, en misschien een gezin achterlaat, kun je kiezen om knuffels een tijd in bed te leggen, zodat de geur van deze persoon in de knuffel komt, waardoor de kinderen toch de geur van papa of mama langer bij zich hebben.

Kies je uit de collectie, of laat je iets unieks maken?

Kistrok en kleding
Stof kan een extra rol spelen bij de aankleding bij het afscheid; een sluier als kistrok kan een heel sprookjesachtig effect hebben.

Ook kleding wordt gemaakt door José. 'We hebben een mooie collectie rouwkleding die gedragen kan worden door de overledene. De kleding is gemaakt van 100% natuurlijke materialen en is beschikbaar in diverse kleuren en modellen. In overleg is er veel mogelijk.'

Nieuwsgierig?
Neem een kijkje op de permanente tentoonstelling op Geestmerloo of kom naar een van de workshops in het atelier van José. Of maak een individuele afspraak.

Tentoonstelling Geestmerloo
Maandag t/m zaterdag: 9.00 tot 17.00 uur
Zondag: 10.00 tot 17.00 uur
www.natuurbegraafplaats-geestmerloo.nl

Rouwdoeken
José Glas
072-5206479
info@rouwdoeken.nl
www.rouwdoeken.nl

Dit artikel verscheen eerder in het magazine 'Jouw gevoel'

Deel dit artikel: