Jij vertelt. Ik schrijf.

Een mensenleven omvat ontelbare bijzondere ervaringen. We kennen goede en vrolijke tijden, we kennen lastige en verdrietige periodes, vaak zijn ze allemaal de moeite van het vastleggen waard. Ongetwijfeld heb ook jij in je leven veel beleefd en meegemaakt. Als je mij daarover vertelt, dan schrijf ik een verhaal. Jouw verhaal.

Een persoonlijk document kan heel waardevol zijn. Niet alleen levert het proces van vertellen jezelf veelal inzichten en opluchting op, maar door te vertellen, beleef je ervaringen opnieuw en verwerk je ze. Dan kun je met een lichter gemoed verder. Voor je naasten en generaties hierna is het fijn om op ieder moment iets van jou terug te kunnen lezen, en als het goed is, hóren ze je praten. Bovendien is een geschreven tekst geduldig: hij kan meteen gedeeld worden, maar wacht ook braaf in een la tot het geschikte moment daar is. En je kunt hem herlezen, even wegleggen, erover nadenken, er herinneringen mee oproepen, zaken rechtzetten, problemen oplossen, vergeving schenken, een dierbare dichtbij halen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Laat mij je helpen bij het omzetten van persoonlijke ervaringen en emoties in woorden op papier. Woorden die samen een brief, een speech, een verhaal vormen in een toon en stijl die aansluiten bij jou als persoon. Ik ben het middel, jij hebt de regie.

Beroepshalve heb ik veel met mensen gesproken, veel naar hen geluisterd, en heel, heel veel voor hen geschreven, zowel zakelijke verslagen als persoonlijke brieven en speeches, de een met humor, de ander ernstig van toon. Soms was er sprake van een conflict, dan weer van een afscheid, van een situatie van zorg en verdriet, van moeizaam of verbroken contact en altijd gaf een zorgvuldig opgestelde tekst daaraan een positieve wending. Ook mooie ervaringen kunnen worden gedeeld en herinnerd, nogmaals, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wanneer je contact met mij opneemt, bel ik je terug en ga ik graag – vrijblijvend en kosteloos – een eerste gesprek met je aan. Door te luisteren en te vragen probeer ik erachter te komen wat voor jou belangrijk is. Daarmee ga ik aan de slag en het resultaat koppel ik naar je terug, zo ontstaat er een samenwerking die stap voor stap leidt tot jouw persoonlijke verhaal. Jouw verhaal, waarover wij beiden tevreden zijn.

Paula Klaver
jijverteltikschrijf@gmail.com

Deel dit artikel: